Підживлення FERMAID®E
FERMAID®E - Компонент живильного середовища для дріжджів (підживлення для дріжджів)
Fermaid E застосовується для компенсації азотної недостатності, як природної, так і внаслідок втрат в процесі виробництва, шляхом:
- корекції недостатнього змісту многоцепочних жирних кислот
- зменшення надлишку інгібіторів, таких як фунгіциди, середньоланцюгові жирні кислоти і антибіотики;
- корекції недостатньої концентрації колоїдальниї маси в середовищі.
Fermaid E запобігає ризику млявого або перерваного бродіння, найбільш імовірною причиною якого, крім температурних перепадів, слабкою адаптації популяції дріжджів і високий вміст алкоголю, є нестача харчування. Крім того, токсини, що виробляються дріжджами, деякі пестициди та залишкові фунгіциди можуть пригнічувати розмноження дріжджів і відповідно алкогольне бродіння. Fermaid E являє собою унікальну композицію, яка імітує поживний склад осаду. Під час обробки деяких білих вин, суспензія повністю видаляється в процесі центрифугування, фільтрації і інтенсивною обробкою ферментом. В результаті це може привести до переривання бродіння або млявого бродінню з появою небажаних летких ароматів. Відбувається це внаслідок того, що осад сам по собі є багатим джерелом речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності дріжджів. Fermaid E покращує аромат в наслідок оптимізації кінетики бродіння. Це особливо справедливо для білих і рожевих вин, в які застосування підживлення привносить свіжі, вишукані і чисті ноти.
СКЛАД
неактивні дріжджі, сульфат амонію, дифосфат амонію, тіамін гідрохлорид, гель діоксиду кремнію.
Неактивні дріжджі є природним джерелом амінокислот, білків, полісахаридів, мінеральних солей, вітамінів, многоцепочних жирних кислот і стеринів. Стінки клітин неактивних дріжджів адсорбируют утворюються при бродінні токсини, зокрема жирні кислоти C8, C10, C12. Fermaid E містить в оптимальній кількості азот і вітамін B1, а гель є носієм каталізаторів для реакцій полімеризації, окислення і відновлення органічних речовин.
ДОЗУВАННЯ
Рекомендована доза становить 20-40 г на 100л. Звичайне дозування для виробництва ігристих вин - 25г на 100л. У виробництві тихих вин продукт вноситься при зниження в процесі бродіння вмісту цукру на 1/3. У випадках, коли особливо відчувається відсутність харчування, зокрема азоту, рекомендується вносити Fermaid E двічі: перед внесенням дріжджів і при досягненні зниження вмісту цукру на 1/3. Для відновлення перерваного бродіння продукт вноситься на кожному етапі акліматизації дріжджів
| Основні | |
|---|---|
| Виробник | Lallemand |
| Країна виробник | Естонія |
| Вага | 10 г |
| Склад | неактивні дріжджі, сульфат амонію, дифосфат амонію, тіамін гідрохлорид, гель діоксиду кремнію. |
- Ціна: 50 ₴



