Lalvin QA23®
відібрано в Португалії, з регіону Vinhos Verdes, університетом Tras os Montes e Alto Douro (UTAD) у співпраці з Виноградарською комісією регіону Vinhos Verdes. Отримав високу оцінку в тіольному перетворенні для оптимального вираження сортів. Високий рівень β-глюкозидазної активності допомагають поліпшити аромат. Також використовується для фруктових вин та виробництва сидру.
Lalvin QA23® мають дуже високу β-глюкозидазну активність, ферменти, які допомагають перетворити нелеткі ароматичні сполуки в їхній леткий стан. Отже, ці дріжджі сприяють вираженню сортового/фруктового терруару, підвищення цитрусових ароматів, фруктів, включаючи лайм і грейпфрут. Враховуючи, що безліч терпенів пов'язані з глікозидами, використання Lalvin QA23 для сортових вин, з високим вмістом терпенів, таких як Рислінг, рекомендується. Ці дріжджі також показали хорошу тиоловую конвертованість, отже, досягається відмінний тиоловий вираз. Використання цих дріжджів для Совіньйон Блан настійно рекомендується. Дуже надійний, чистий ферментер, дріжджі Lalvin QA23® зберігають сортовий фруктовий характер з мінімальним ароматичним дріжджовим вкладом. Залежно від терруару повідомляється деяка частина виробництва ефіру. Відомі своєю надійністю та стійкістю, Lalvin QA23® як правило, добре блукають у освітлених соках, з низьким вмістом поживних речовин. До того ж, їхня здатність ферментувати сік, при відносно низьких температурах, робить ці дріжджі ідеальним вибором для виготовлення багатьох білих вин. Lalvin QA23® є одними з провідних дріжджів для Ріслінга в Австралії, де виробляють елегантні, добре структуровані, прохолодного рислінгового клімату. Дріжджі Lalvin QA23® були вдосконалені за допомогою власної технології Лаллеманд під назвою YSEO®.
- Рекомендуються для виробництва білих вин.
- Бажана температура бродіння: 14-28 °C. Можуть ферментувати сусло при 10°C, після того, як бродіння почалося.
- стійкість до алкоголю 16%
- Відносно низька потреба в азоті. Можуть ферментувати за низьких поживних умов, таких як каламутність.
- Середня початкова фаза затримки та висока активність бродіння.
- Висока пригнічуюча здатність (К2)
- низьке піноутворення
ІНСТРУКЦІЯ ПО ВИКОРИСТАННЮ
Дозування:
5 - 8 г Lalvin QA23® на 20 л.
Регідруйте Lalvin QA23 в 5-кратній кількості води при 35-40 ° C. Дайте постояти не менше 20 хвилин, а потім час від часу обережно помішуйте, щоб розбити грудки. Потім додайте в сусло.
Примітки:
- Загальна тривалість регідрації не повинна перевищувати 45 хвилин.
- Уникайте холодного шоку дріжджів. Різниця температури між суслом, в яке вносяться дріжджі, і дріжджами, що регідруються, ніколи не повинно перевищувати 10°C
- Обов'язково регідруйте дріжджі в чистому посуді.
- Регідрація в суслі не рекомендується.
| Основні | |
|---|---|
| Вага | 5 г |
| Виробник | Lallemand |
| Країна виробник | Канада |
| Склад | Saccharomyces cerevisiae bayanus |
| Тип дріжджів | Сухі |
- Ціна: 70 ₴



