Продавець Первачок розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Кошик
1484 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (17.11).

+380 (67) 140-11-41
+380 (99) 140-11-41
Товари для дистиляції, виноробства та пивоваріння
Кошик

Бражна колона Отаман малий - 50 літри d 32 - 1.5"

7 007 ₴

  • В наявності
  • Код: 00963
Бражна колона Отаман малий - 50 літри d 32 - 1.5"
Бражна колона Отаман малий - 50 літри d 32 - 1.5"В наявності
7 007 ₴
+380 (67) 140-11-41
  • +380 (99) 140-11-41
+380 (67) 140-11-41
  • +380 (99) 140-11-41
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Бражна колона «Отаман Малий» — це вже напівпрофесійний апарат. На ній ви отримаєте багато різних продуктів: як звичайний  дистилят, так і добре очищений міцний продукт, або взагалі ароматні напої. Так, з другої перегонки ви отримаєте 90 градусів на виході!

Основна перевага колони – якість очищення та відсутність хвостів. Це відбувається через її висоту в 60 см. Тяжкі фракції: сивушні олії, альдегіди та інші просто не можуть випаруватися з бака, якщо Ви правильно ведете перегонку. Тому дистилят вийде добре очищеним. І коли він перестане капати на вихід, процес сам зупиниться. Хвости відбирати не потрібно!

Які ще є плюси у бражної колони?

    - Голови легко відокремлювати. Вони йдуть із різким запахом, концентровані.

       Грань, коли вони закінчуються і починається тіло, відчує будь-який користувач;

    - плодово-ягідні браги не втрачають свого смаку та аромату;

    - цукровий дистилят виходить м'якшим і приємнішим на смак;

    - Легко і просто користуватися.

На бражній колоні «Отаман Малий» можна робити багато видів напоїв та експериментувати. Вона багатофункціональна. У ній є 5 режимів роботи, з них 4 – режими перегонки. Змінюючи їх, ви отримаєте різний кінцевий продукт.

                       Режими работи бражної колони «Отаман Малий»

                                              Режим дистилятора                                                                                                       

   

           Для високоградусного продукту. Максимальний ступінь очищення.                      

                                 Режим ректифікаційної колони

  

           Для високоградусного продукту. Максимальний ступінь очищення.

                                 Режим  зернової та фруктової браги.

          

     Для благородних напоїв: віскі, коньяк та ін. Максимальне передання ароматів.

                                             Режим з трійниками

Цей апарат зроблений цілком з харчової нержавіючої сталі найвищої якості українського виробництва AISI 304. Навіть гайки та з’єднання, і дно, і кришка, і змійовик. При нагріванні вихідне сусло не вступає в реакцію з цим видом сталі, та шкідливі речовини не виділяються в кінцевий продукт. І тим паче ніякої іржі ви не побачите.

На жаль, зараз дуже багато виробників апаратів використовують сталь китайського виробництва.

Незважаючи на те, що маркування те саме, AISI 304, китайська сталь вже після першої перегонки може почати іржавіти.

Товщина сталі, яку ми використовуємо – 1,5 мм. Вона вказана як максимальна у ГОСТі № 27002-86 для побутового посуду, кастрюль. Наш апарат з такою товщиною буде слугувати вам 100 років, якщо користуватиметеся ним щотижня, або 10 років, якщо використовувати його щодня без перерв.

Збирається за 1 хвилину. Дійсно за 1 хвилину. Апарат виконаний спеціально таким чином, щоб збирання для покупців було максимально зручним. Тому ми зробили мінімум з’єднань, які забезпечили найкращою якістю. Не потрібно використовувати фум-стрічки, нарізати шланги для встановлення термометра та інше. Розбереться будь-яка людина, навіть новачок.

Всі прокладки виконані з харчового термостійкого силікону товщиною 3 мм, не вступають у реакцію з рідиною при нагріванні, не виділяють шкідливих речовин. Забезпечують герметичність, щоб перегонка була без запаху в приміщенні! Прокладки ми встановлюємо і для зливного крана, і для ТЕНа (додаткові опції за окрему платню). Вам не знадобиться витрачати свій час, використовувати фум-стрічки або інші ущільнювачі.

У перегонному кубі є втулка під термометр. Вона повністю герметична, у ній відсутні отвори. Не потрібно додатково ущільнювати термометр шлангами, фум-стрічками та іншими ущільнювачами. Рідина та пари не зможуть пройти крізь втулку.

 

У комплектацію апарата входить все необхідне для початку перегонки. Вам не доведеться переплачувати за додаткові нав’язані опції, які можуть особисто вам ніколи не знадобитися. Після покупки залишається тільки залити брагу та розпочати процес перегонки, більше докуповувати нічого не потрібно!

Характеристики

     Основні характеристики

Матеріал: харчова нержавіюча сталь AISI 304

Товщина сталі - 1,5 мм

Висота в сборі - 111 см

Міцність напою - до 90 градусів

Вихід продукта з максимального завантаження - 5,5-6,5 л

Для нагрівальних поверхонь - газ, електро, кераміка

    Комплектація

Перегінний куб, бражна колона, прокладка, баранчики (5 шт.), паспорт товару, гарантійний талон

    Подарунки 

Книга унікальних рецептів, спиртометр, шланг термостійкий харчовий, 4 м, сітка Панченкова нержавіюча, перехідник на змішувач, 2 термометри-щупи

    Перегінний куб

Висота куба - 51 см

Діаметр куба - 36 см

Діаметр горловини - 110 мм

Прокладка - з харчового термостійкого силікону

Товщина прокладки - 3 мм

Об `єм куба - 50 л

Максимально допустимий об'єм рідини  - 45 л

    Колона

Висота колони  60 см

Діаметр колони - 32 мм

Висота царги - 40 см

  Охолоджувач

Тип охолоджувача - вбудований

Діаметр охолоджувача - 25 мм

Висота охолоджувача - 35 см

Кількість трубок у холодильнику - 3

Діаметр трубок холодильника - 8 мм

                                                  Принципи роботи

На вигляд бражна колона нагадує звичайний прямоточний дистилятор. По суті, так воно і є, різниця лише в тому, що на висхідній від куба трубі встановлено ще один холодильник. Так званий дефлегматор чи парціальний конденсатор.

Колона встановлюється прямо на куб. Нагріті пари з куба потрапляють у парціальний (частковий) конденсатор. Там частина пар конденсується і осідає на стінках охолоджувача, а інша частина йде далі.

Тому перший охолоджувач називають частковим, т.к. він конденсує не всю пару.

Та рідина, що осіла на стінках охолоджувача, називається флегмою. Звідси та інша назва парціального охолоджувача – дефлегматор.

Як ви пам'ятаєте, продукт складається з різних домішок, які умовно поділені на три основні групи - "голови", "тіло" та "хвости". Голови випаровуються за нижчої температури, ніж інші групи. Тіло при вищій, ніж голови, а хвости є найвищою фракцією. Вживаємо ми тільки тіло , а все інше відсікаємо.

Охолоджуючи пари в дефлегматорі, ми їх поділяємо і пропускаємо далі киплячі при нижчій температурі компоненти, а все інше конденсується на стінках охолоджувача і плівкою стікає назад в куб. Звідси і друга назва колони – плівкова.

При цьому пар, висхідний в порожнині (царзі) парціального конденсатора постійно взаємодіє з флегмою, що стікає йому на зустріч. Відбувається процес тепломасообміну - пара вихоплює з флегми низькокиплячі складові і віддає їй висококиплячі (сивушні олії та воду).

Звідси і таке шалене укріплення – до 96 градусів кінцевого продукту!

                                                          Як користуватися?     

Користуватися даним апаратом - легко та просто:

Залити брагу в перегінний куб, щоб її кількість не перевищувала максимально допустимого обсягу. У колону помістити довільно згорнутий пиж із РПН сітки Панченкова. За бажанням до сітки Панченкова можна розмістити спеції, фрукти, сухофрукти. Якщо є джин-кошик, помістіть його разом із вмістом у верхню частину колони.

Поставити апарат на нагрівальну поверхню або підключити до джерела нагрівання, під'єднати, згідно з одним з режимів підключення, шланги подачі, відведення води, не включаючи воду. Довести температуру у баку до 80 градусів. Охолодження не подавати. Чекати на появу перших крапель продукту.

Як тільки продукт почне капати, у деяких випадках може литися невеликим струменем, зменшуємо температуру нагрівальної поверхні доти, щоб на виході продукт не почав капати зі швидкістю 1-2 краплі на секунду. Потім підключаємо подачу води мінімальним натиском, так щоб на виході товщина струмка води була приблизно 3 мм, а її температура - 40-45 градусів. Ця швидкість є рекомендованою для отримання максимально очищеного продукту. Але не обов'язково, Ви можете прискорити перегонку.

Відібрати "голови" (початковий продукт) з розрахунку 100 грамів на 1 літр готового продукту. Точніший спосіб відібрати "голови" - на запах. Після відбору раніше описаних 100 грамів на 1 літр, продукт почати збирати в нову чисту ємність, спробувати продукт на запах. Коли починає бути відсутнім неприємний запах, що нагадує ацетон, злити залишки з неприємним запахом і підставити для збирання продукту нову чисту ємність. Можна почати збирати продукт (тіло продукту).

Процес запущено. Періодично контролювати швидкість перегонки до тих пір, поки перегонка не закінчиться. Хвости відбирати не потрібно.

Коли перегонка закінчилася, можна продовжити відбір хвостів для особистих потреб. Для цього треба збільшити температуру нагрівальної поверхні, поміняти ємність для збору на нову та продовжити відбір. Отримані речовини є небезпечними для життя людини при вживанні. Їх можна використовувати у технічних цілях як замінник ацетону.

Після закінчення процесу почекати, коли апарат охолоне, розібрати його та ретельно промити всі складові під проточною водою.

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
Країна виробникУкраїна
Об`єм23 л
СтанНовий
Інформація для замовлення
  • Ціна: 7 007 ₴