Танини винні 25г
Таніни називаються поліфенольні сполуки, які є в багатьох продуктах харчування. У складі вина вони з'являються природним шляхом або штучним (через контакт з дубовою бочкою, додаванням спеціального порошку). Таніни надають напою терпкість та легку в'язкість, а також складний насичений післясмак, наповнюють його дубильними речовинами. Вони чудово компенсують кислотність та покращують округлість вина. Найкраще такий смак можна відчути на кінчику язика. Крім цього вони є консервантами і завдяки їхньому впливу вино зберігається і не втрачає фруктовість, свіжість набагато довше.
Головна особливість танінних напоїв у тому, що вони розкривають свій ароматичний букет поступово.
Недоліків у танінних вин практично немає. Існує думка, що після їх вживання може з'явитися головний біль або мігрень, але це пов'язано не з дубильними властивостями, а з випитим алкоголем. Вина з великим вмістом танінів, як правило, мають велику фортецю. Злегка пом'якшити танінність можна шляхом декантації вина.
- Ціна: 190 ₴

